Nieuws

Nederlandse muziekgame AI Robo Maestro nu gratis beschikbaar op Steam

Domo Arigato, Mr. Roboto

Geschreven door Thomas Bunink op
De Nederlandse muziekgame Robo Maestro is nu gratis beschikbaar op Steam.

Robo Maestro is een interactieve kunstmatige intelligentie waarmee spelers zelf muziek kunnen maken. Ervaring met muziek is er niet voor nodig, en spelers kunnen de muziek die ze maken exporteren en delen. De game werd gemaakt door solo-ontwikkelaar Joost van Dongen.

Het spel bevat meerdere modi om op een procedurele manier muziek te maken. In Maestro Mode is het bijvoorbeeld mogelijk om een eindeloze stroom aan muziek te dirigeren. In Editor Mode kunnen spelers samen met de AI muziek componeren. Spelers die liever naar muziek willen luisteren, kunnen via Automatic Mode de AI al het werk laten doen en eindeloos luisteren. 

Affiniteit met muziek is niet nodig om de game te spelen, maar ervaren muzikanten kunnen met behulp van de Jam Mode samen muziek spelen met de AI om tot een uniek geluid te komen. Spelers kunnen ook complete liedjes maken in de Song Mode, en met de Loop Editor steeds lagen toevoegen die zichzelf herhalen. 

De AI is overigens van een andere school dan andere AI's die recent in de media zijn geweest, zoals de controversiële chatGPT. Robo Maestro is eerst handmatig geprogrammeerd, en vervolgens voorzien van manieren om de AI persoonlijk te gebruiken voor de speler. De maker, Joost van Dongen, is in de game-industrie bekend als één van de oprichters van Ronimo Games, de studio achter titels zoals Awesomenauts, Swords & Soldiers en de Blob. Daarnaast maakte hij solo de abstracte racegame Proun. Hij won voor zijn werk zeven Dutch Game Awards en een Dutch Design Award. 

Robo Maestro is nu gratis verkrijgbaar voor Windows op Steam. Bekijk hieronder de trailer. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Meeste Blizzard-games zijn nu niet meer speelbaar in China Trek to Yomi komt eind deze maand op Nintendo Switch uit
0

Reacties op: Nederlandse muziekgame AI Robo Maestro nu gratis beschikbaar op Steam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.