Nederlandse gamemakers lanceren investeringsfonds Midgame Fund

Nederlandse gamemakers lanceren investeringsfonds Midgame Fund

Er is vandaag een investeringsfonds gelanceerd waar meer dan 25 Nederlandse gamemakers aan meewerken. 

Dat blijkt uit een persbericht. Het investeringsfonds gaat onder de naam Midgame Fund en is bedoeld om geld, kennis en netwerk te kunnen teruggeven aan de Nederlandse game-industrie. 

Het mikpunt van het initiatief is om de ontwikkeling van games van Nederlandse bodem te stimuleren. Volgens het bericht zijn haast alle Nederlandse gamesuccessen de afgelopen jaren volledig gefinancierd vanuit het buitenland. Volgens initiatiefnemer en gamemaker Adriaan de Jongh heeft dit te maken met gebrek aan investeringsfondsen en overheidsondersteuning. 

Midgame Fund wordt onder andere gesteund door Rami Ismail, gamemaker en ambassadeur voor diversiteit binnen de game-industrie . Verder worden ook Derk de Geus van Paladin Studios en Herdjie Zhou van Lucky Kat beschreven als investeerders van het project. 

Midgame Fund neemt vanaf maandag pitches aan. Per game kan beroep worden gedaan op bedragen tussen de 10.000 euro en de 150.000 euro. Op de website van het investeringsfonds wordt uitgelegd waar je als ontwikkelaar aan moet voldoen en hoe je precies kunt pitchen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik dacht dat er al zoiets was eigenlijk. Er is ergens een kantoor waar diverse Nederlandse game devs in aanwezig waren in ieder geval. Maar wellicht had dat meer te maken met startups en minder met financiering van daadwerkelijke games. Maar inderdaad, meestal zit er wel een Devolver Digital achter. Ik zou niet heel erg weten wat daar precies mis mee is eigenlijk. De games zijn meestal van hoge kwaliteit.

0

Aanbevolen voor jou