Nieuws

Nederlandse game The Flock verschijnt 21 augustus

Komt naar pc via Steam en Humble Store

Geschreven door Michel Musters op
The Flock van het Nederlandse Vogelsap verschijnt op 21 augustus voor pc via Steam en de Humble Store, zo laat de ontwikkelaar weten via een persbericht.

De game gaat 16,99 euro kosten en de game kan via de online winkels gereserveerd worden om een gratis tweede code te ontvangen die bijvoorbeeld aan vrienden gegeven kan worden.

Elke keer wanneer een speler in The Flock doodgaat, verdwijnt er een personage uit de game. Wanneer alle personages in de game dood zijn, kan de game niet meer gekocht worden. Alleen spelers die The Flock dan hebben gekocht kunnen meedoen in de finale van het spel. Daarna is het spel nooit meer speelbaar. De teller van de game begint op 215.358.979 personages.

The Flock werd tijdens de Dutch Game Awards als beste studentengame aangewezen en hoefde niet via Valve's Greenlight-proces, maar mag meteen in de digitale winkel komen wanneer hij af is. Iedere speler is in de game een lid van 'de Flock'. Zodra spelers een Light Articfact aanraken, veranderen ze in de 'Carrier' en jagen alle andere spelers op diegene. Het doel is om zo lang mogelijk als Carrier te overleven. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Iedereen kan levels maken in Super Mario Maker Remake Resident Evil 2 officieel in ontwikkeling
5

Reacties op: Nederlandse game The Flock verschijnt 21 augustus

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Kwenie

  • 13 augustus 2015 02:38
  The flop

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 13 augustus 2015 08:52
  Blijf het een wazig concept vinden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • sollitdude

  • 13 augustus 2015 09:11
  ik vind het nog steeds raar, waarom je 17 euro uit zal geven aan een online spel, wanneer je weet dat binnen mischien wel een week het alweer onspeelbaar zal worden. dan heb je dus geld uitgegeven aan een spel dat jou geen plezier zal brengen na die periode. ik ben nog steeds aan het genieten van settlers 2, maar dit spel zal na een week alweer onbruikbaar zijn. ik denk dat dit bedrijf heel veel claims zal krijgen van spelers die hun geld terug willen zien.

  het concept is mischien wel leuk, maar juridisch een nachmerrie scenario :p

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Untitled Player

  • 13 augustus 2015 10:42
  Als je de website van The Flock bezoekt heb je daar een FAQ waar precies antwoord word gegeven over deze onduidelijkheden. Het gaat vrijwel niet gebeuren dat het na een week al onspeelbaar zal zijn omdat ze het aantal levens wat "the flock" hebben berekend op basis van het aantal spelers wat ze zullen hebben en hoe lang een indie multiplayer game levend blijft.

  Volgens hun duurt het ongeveer een jaar voor de community van een mp indie game zo ver achteruit gaat dat het spel nog amper speelbaar is.
  Dus ga er vanuit dat dit spel een jaar speelbaar is en hou dan even rekening ermee dat er ondertussen hele vette games komen als Fallout 4, Tomb Raider, Uncharted 4 en noem maar op. Dus inderdaad is de kans erg groot dat menig speler over een jaar allaaaang zijn/haar interesse is verloren in The Flock.

  Aan de ene kant een duistere en negatieve kijk op hun eigen game maar wel realistisch en zeker uniek.

  En als je het spel koopt en daarna gaat klagen omdat "je het niet wist" dan ben je echt een sukkel en had je maar beter uit je ogen moeten kijken want op meerdere manieren proberen ze deze info aan de man te brengen maar iedereen leest alleen maar dat het na een tijd niet speelbaar is en gaat er vanuit dat het week is en gelijk huilen, dan koop je het dus gewoon niet!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • sollitdude

  • 13 augustus 2015 11:28
  zulke voorspellingen van dat het een jaar zal duren zijn vaak overdreven. als het spel echt aanslaat, kan dat al gauw 6 maanden worden. ik zie mezelf liever niet die kans nemen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.