Nederlandse film over professionele gamer naar Cannes | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

R U There vertelt het verhaal van de profe ionele gamer Jitze, gespeeld door Stijn Koomen, die tijdens een toernooi in Thailand een ongeluk meemaakt dat lijkt op wat hij dagelijks naspeelt in games. Dit maakt Stijn bewust van zijn eigen sterfelijkheid, wat zijn leven flink zal opschudden.

In de bar van het hotel ontmoet Stijn daarna een Taiwanees meisje waarmee hij maar moeilijk in contact kan komen. Hij durft haar alleen aan te spreken in Second Life, de virtuele wereld die ze beiden regelmatig bezoeken.

Drama

De film is geen documentaire over profe ioneel gamen, maar een fictief drama waarin een profe ioneel gamer de hoofdrol heeft. R U There is dus een heel ander soort film dan Beyond The Game, de documentaire van Jos de Putter die gamer Manuel Schenkhuizen volgt op toernooien in Azië.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou