De Nederlandse ontwikkelaar Two Tribes, die eerder onder andere verantwoordelijk was voor Worms: Open Warfare 2, heeft vrijgegeven bezig te zijn met een WiiWare-versie van Toki Tori. Dit puzzel- en platformspel verscheen in 2001 al voor de Gameboy Color en werd destijds verrassend genoeg zeer positief ontvangen door de pers.

In Toki Tori kruip je in de huid van een lieftallig kuikentje en dien je de nodige puzzels op te lossen. Om dit te bewerkstelligen, zul je gebruik moeten maken van de nodige objecten, zoals bijvoorbeeld de Telewarp en de Freeze-o-Matic. Bovendien kent het spel de nodige platformelementen, waardoor je logischerwijs de nodige halsbrekende sprongen zult moeten maken om het einde van een bepaald gebied te bereiken.

Two Tribes heeft ervoor gekozen om de besturing behoorlijk traditioneel te houden. Het gehele spel is te besturen door je Wii-Mote te kantelen, en 'm als een soort NES-controller te gebruiken. Hierdoor zal het spel een klassieke game-ervaring opleveren voor zowel jong als oud.

Toki Tori verschijnt op 12 mei in de Verenigde Staten. Wanneer wij met dit kleurrijke spel aan de slag kunnen, is nog niet bekend. Volgens Two Tribes zal de release echter niet lang op zich laten wachten, mits WiiWare ook in Europa in die periode gelanceerd wordt.