De E-sportbond heeft vandaag officieel bekend gemaakt dat het Nederlands Kampioenschap Gamen 2008 in Utrecht zal plaatsvinden. De finale heeft plaats op 21 juni in een speciaal ingerichte 'game-arena' in het centrum van de Domstad.

“Het wordt nog groter, nog spetterender en nog officiëler aangepakt dan het NK Gaming van vorig jaar,” zegt Jasper Schoo, voorzitter van de E-sportbond. “Wij hebben dit jaar de handen ineen kunnen slaan met partijen als de Gemeente Utrecht en AMD, waardoor het mogelijk is geworden het NK Gaming 2008 nog beter neer te zetten. Gaming begint eindelijk een echte sport te worden.”

De wethouder van Economische Zaken in Utrecht, Dhr. Spit, ziet de komst van het NK Gamen naar zijn stad als een aanwinst. "We zijn erg blij dat we dit evenement naar Utrecht hebben kunnen halen. Utrecht profileert zich momenteel als dé stad op het gebied van gaming. Naast de goede opleidings- en onderzoeksmogelijkheden die we bieden en de gamebedrijvigheid mocht het Nederlands Kampioenschap Gaming natuurlijk niet ontbreken."

Via de website van het NK Gamen kun je stemmen op de games waarvan jij wilt dat ze onderdeel uitmaken van het NK. Wanneer de games gekozen zijn zullen via online en offline voorrondes de uiteindelijke deelnemers aan de finalerondes worden bepaald.