De matjes zijn draadloos aan een smartphone of tablet te koppelen, en kunnen gebruikt worden voor game-input. Zo is het mogelijk om te lopen, schieten of springen, of actievere toepassingen als dans- en ritmegames. De tien matjes zijn ook los te verspreiden en via augmented reality is het bijvoorbeeld mogelijk om te schatzoeken.

Bij elke i-stapps moeten standaard tien games geleverd gaan worden. Nyoyn is op zoek naar ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn om games te ontwikkelen voor het platform. Het prototype van de i-stapps is nu in ontwikkeling en moet in de toekomst een platform worden dat (basisschool)kinderen aanzet tot meer beweging.

Uit onderzoeken komt onder meer naar voren dat kinderen beter leren als zij kunnen bewegen of gamen. Er wordt door de Technische Universiteit dan ook gekeken of i-stapps toegepast kan worden binnen het basisschoolonderwijs.

Kickstarter

Nyoyn gaat proberen via Kickstarter geld op te halen om het product verder te kunnen ontwikkelen. Op 20 mei gaat het project live en wordt geprobeerd een totaalbedrag van minimaal 245 duizend euro op te halen. Via Kickstarter wordt ook een software development kit aangeboden voor ontwikkelaars.