Nederlands bedrijf maakt game over hongercrisis | Gamer.nl

Nederlands bedrijf maakt game over hongercrisis | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In de game reist de speler als reporter door Uganda om de oorzaken en gevolgen van de voedselcrisis te onderzoeken. De thema's die hierbij aangekaart worden, zijn klimaatverandering, landroof, intensieve landbouw en hoge voedselprijzen. De game is ontwikkeld op basis van verhalen van journalisten van The New York Times en The Independent en bevat 360-graden foto’s van Zilveren Camera-winnaar Jan Joseph Stok

De game is vanaf 24 mei gratis online te spelen op de website van de spellenserie. On The Ground Reporter Uganda is de derde game uit de reeks, in voorgaande delen kwamen Afghanistan en Darfur aan bod. De games worden gebruikt als digitaal lesmateriaal op het MBO en het voortgezet onderwijs. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou