Nederlands bedrijf claimt eigenaar formule No Man's Sky te zijn | Gamer.nl

Nederlands bedrijf claimt eigenaar formule No Man's Sky te zijn | Gamer.nl

Het Nederlandse bedrijf Genicap claimt eigenaar te zijn van de superformule waarmee planeten in de aankomende ruimtegame No Man's Sky worden gegenereerd.

"We hebben geen licentie verstrekt aan Hello Games", aldus Jeroen Sparrow van Genicap tegen De Telegraaf. "We willen zeker de lancering niet tegenhouden, maar als de formule is gebruikt zullen we op een bepaald moment aan tafel moeten zitten."


In No Man's Sky kunnen gamers miljarden planeten bezoeken die gegenereerd worden via een formule. Sean Murray van ontwikkelaar Hello Games gaf in februari al toe dat hij deze planeten genereert met een superformule. Maar volgens Sparrow is er nooit contact geweest: "We zijn zelf bezig een game-toepa ing te ontwikkelen op basis van de superformule. Het zou geweldig zijn als we met Hello Games kennis konden uitwi elen. We hebben wel contact gezocht maar geen reactie ontvangen.”

No Man's Sky zou eerst in juni uitkomen, maar werd naar 10 augustus uitgesteld. Gamers waren teleurgesteld. Afgaande van Sparrow's reactie lijkt het gebruik van de formule niet voor een vertraging te gaan zorgen, maar het Hello Games en Sony wel wat gaan kosten. "Als er inderdaad inbreuk wordt gemaakt op het patent, dan komt er een schadevergoeding en moet de distributie gestaakt worden", zo meldde ict-advocaat Arnoud Engelfriet aan De Telegraaf.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou