Nederlander start eerste gameszender in Verenigd Koninkrijk | Gamer.nl

Nederlander start eerste gameszender in Verenigd Koninkrijk | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Bakker zei tijdens het Edinburgh Interactive Festival dat de zender "volledig gedistribueerd wordt op kabel en satelliet-televisie" en zich vooral richt op de "lichte" gamer. Ginx zal zich in het begin voornamelijk richten op recensies van spellen, maar introduceert later ook programma's die dieper op onderwerpen ingaan. Het gaat onder meer om een programma over sporters, muziekbands en soldaten die van games houden.

 "Het Ginx-kanaal gaat een evolutie zijn, in plaats van een plotselinge revolutie. Is er een leuk programma te maken rond het kijken naar mensen die games spelen? Zorgt dat voor goede televisie? Als dat zo is, dan doen we het. Is dat niet zo, dan doen we het niet", aldus Bakker. Ginx maakt sinds 2009 GameFace, het meest populaire programma over games in het Verenigd Koninkrijk.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou