Nederlander Hermen Hulst nieuw hoofd van PlayStation Worldwide Studios

Nederlander Hermen Hulst nieuw hoofd van PlayStation Worldwide Studios

PlayStation heeft aangekondigd dat Hermen Hulst, voormalig algemeen directeur van Guerrilla Games, het nieuwe hoofd van SIE Worldwide Studios wordt.

Hulst is per direct begonnen bij Worldwide Studios en gaat zich bezighouden met de gameprojecten van alle veertien interne studio's van Sony. Voorheen werd de functie ingevuld door Shuhei Yoshida. Inmiddels is bekend dat Yoshida een andere rol binnen de organisatie krijgt. Hij gaat een nieuw initiatief leiden dat zich bezig gaat houden met externe, onafhankelijke studio's.

In een gesprek met GamesIndustry.biz heeft Jim Ryan, CEO van PlayStation, aangegeven dat de aanstelling van Hulst een teken van globaal denken is bij Sony in het proces van overgang tot de volgende generatie.

"Hermen is een Europeaan en gaat een van de belangrijkste kantoren van PlayStation onder zijn hoede nemen, ik vind dat iedereen in Europa trots en enthousiast moet zijn dat dit is gebeurd.", aldus Jim Ryan.

Volgens Ryan is Hermen Hulst een van de meest effectieve en gerespecteerde leiders in de game-industrie. Verder vertelt Ryan dat Hulst zijn werk gepassioneerd uitvoert en een voorbeeldfunctie is voor zijn personeel. Ryan heeft geen enkele twijfel dat Hulst zijn status kan waarmaken binnen SIE Worldwide.

Guerrilla Games

Deze positieveranderingen zijn deel van de herstructurering binnen Sony Interactive Entertainment in aanloop naar de PlayStation 5. Eerder vertrok PlayStation Worldwide Studios-president Shawn Layden al bij Sony. Er werd toen geen specifieke reden gegeven voor zijn vertrek, maar de kans bestaat dat dit ook te maken heeft met de herstructurering van de techgigant.

Guerrilla Games is vooral bekend van Horizon Zero Dawn en Killzone. Daarnaast heeft de studio recent samengewerkt met Kojima Productions tijdens het maken Death Stranding. De functie van Hermen Hulst binnen Guerrilla Games wordt nu ingevuld door Angie Smets, Jan-Bart van Beek en Michiel van der Leeuw. Een recente vacature van Guerrilla Games heeft mogelijk bevestigd dat de Amsterdamse studio op dit moment werkt aan een vervolg op Horizon Zero Dawn.

Niet alleen Sony is blij met de aanstelling van Hulst, Hermen is zelf ook blij met zijn nieuwe functie. "Ik werk al sinds 2001 nauw samen met de SIE Worldwide-familie en heb uiterst veel respect en bewondering voor het network aan studios", vertelt Hulst.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Europa als een geheel zien.... Hermen is een Nederlander. Van harte gefeliciteerd iig Hermen, ik heb er volle vertrouwen in.

0
test

@Vogeltje Hermen is een Nederlander dus ook Europeaan. Ik zie het probleem niet zo.

0
test

Zie het somber in, japanse ceo naar een Nederlander... Slecht nieuws voor JRPGs, geen fan van guirella games. Westerse ceos is niet zo best voor japanse IPs maar goed we shall see we geven de man een kans. Was net zo blij net de japanse titels op ps4 dit jaar

0

Aanbevolen voor jou