Enige tijd terug hielden gamers even hun hart vast; er zou sprake zijn van een verbod op gewelddadige spellen in Nederland. Na Duitsland waar de deelstaat Beieren zelfs geldboetes wilde opleggen aan spelers van zogenoemde "killerspiele" en Amerika waar censuur niet onbekend is, zou nu ook Nederland aan de beurt zijn.

 

Paniek was echter nog wat voorbarig, want minister Hirsch Ballin liet weten een onderzoek te willen naar de effectiviteit van de kijkwijzer bij games. Hij was van mening dat er een eenduidige lijn moet zijn in het aanbod van gewelddadige games in Europese landen en als in Duitsland bepaalde spellen worden geweerd, dan zou dit wellicht ook het geval moeten zijn in Nederland.

 

Het ziet er echter naar uit dat er geen Nederlands verbod komt. Dit zou namelijk in strijd zijn met het Europese recht op vrij vervoer van goederen. Bovendien is er binnen de Nederlandse regering  op dit moment geen meerderheid voor te vinden. Het CDA staat op dit moment alleen met de roep om een verbod. Er staat echter niets over in het regeerakkoord dus we kunnen even rustig ademhalen.  Het is echter nog de vraag wat er op Europees niveau wordt bekokstoofd.

 

Uiteraard zijn we benieuwd naar een officiële uitspraak van politici.