Uitgever 505 Games heeft bekend gemaakt dat de first-person shooters NecroVision en Cryostasis beiden op 20 februari zullen verschijnen. De twee PC-exclusieve games komen uit de stal van de Russische uitgever 1C Publishing. We begrijpen alleen niet echt waarom een uitgever twee ogenschijnlijk concurrerende games van zichzelf, tegelijk op de markt zou brengen.

NecroVision wordt omgeschreven als een horrorshooter en speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het spel maakt de loopgravenoorlog nog een stapje gruwelijker dan in werkelijkheid. Overleden soldaten komen terug tot leven, vampiers en demonen hebben het op de mensheid gemunt en een geschifte Duitse wetenschapper heeft een grote robot-scorpioen gemaakt. NecroVision wordt gemaakt door Farm 51, een studio opgericht door mensen die aan Painkiller hebben meegewerkt.

 

Cryostasis is een wat minder verhitte game. Het brengt je naar de Zuidpool waar de Russische meteroloog Alexander Nesterov het lot van een daar gestrand schip gaat onderzoeken. Uiteraard is het niet helemaal pluis aan boord, maar gelukkig bezit Alexander de gave 'Mental Echo'. Hiermee kan hij de laatste uren van overledenen voor de geest halen en ze andere acties laten doen in het verleden, om daarmee hun toekomst te veranderen.

Overigens kondigde 505 Games ook een derde titel aan die op 20 februari zal verschijnen. Het betreft hier Men of War, een RTS die zich afspeelt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en voortkomt uit de erfenis van Soldiers: Heroes of WWII en Faces of War. Het worden dus drukke tijden voor 505 Games.