Dat de Nintendo DS op voorhand al een succes zou zijn in Japan, bleek al wel uit pre-order cijfers die boven de twee miljoen uitschoten terwijl er "slechts" een miljoen units beschikbaar waren gesteld. Dit wordt vandaag nog verder versterkt door een poll die Japans gamemagazine Famitsu onder achtennegentig retailers heeft gehouden, waaruit blijkt dat de Nintendo DS bovenaan de lijst staat als meest gewilde product.

Via een puntensysteem heeft Famitsu een top tien samengesteld en de Nintendo DS voert deze lijst aan met 295 punten. Direct daaronder zit immens populaire Japanse RPG Dragon Quest VIII met 292 punten. Op de derde plaats staat de PSP met 201 punten. Verder zijn onder andere Metal Gear Solid 3, de nieuwe PS2, Gran Turismo 4 en PS2 software in het algemeen in de lijst te vinden. Zelfs Halo 2 is nog in de top tien te vinden. Weliswaar op de laatste plaats, maar alsnog een goede prestatie voor een westerse game op een spelcomputer die weinig populairiteit geniet onder de Japanners.

Kijkend naar procentuele verschillen tussen hardware, scoort de Nintendo DS een percentage van 61,6% tegenover 19,2% voor de PSP. De overige 19,2% had geen specifieke mening. Niet alleen in Japan lijkt de Nintendo DS echter een verkoopsucces te worden, want via verscheidene berichten vanuit Amerika is gebleken dat de nieuwe handheld ook daar niet is aan te slepen sinds de release op 21 november en men pre-orders stop heeft moeten zetten omdat niet aan de grote vraag voldaan kan worden. Ook daar overstijgt de hoeveelheid verkopen nu al meer dan een miljoen.