NCsoft wil release Tera via rechter tegenhouden | Gamer.nl

NCsoft wil release Tera via rechter tegenhouden | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De aanklacht draait om oneerlijke concurrentie en bedrijfsgeheimen. De maker van Tera, het Koreaanse Bluehole Studio, zou zijn opgericht door een aantal werknemers die bij NCsoft werkten aan Lineage 3. Die werknemers zouden software en hardware van die game hebben gebruikt voor Tera.

"Deze individuen hebben NCsoft niet met lege handen en met vriendelijke bedoelingen verlaten", staat geschreven in de aanklacht. "In tegendeel, ze zijn er vandoor gegaan met grote hoeveelheden vertrouwelijke informatie die eigendom is van NCsoft, computersoftware, hardware en artwork voor Lineage 3."

"Hun busine plan was simpel en onbeschaamd: het maken van een concurrerend product met het werk dat ze hebben gedaan terwijl ze bij NCsoft waren, het zelf lanceren met veel bombarie en gejuich en, ondertu en, een keiharde klap uitdelen aan hun voormalige werkgever."

De betreffende werknemers zijn naar verluidt in 2009 in Korea veroordeeld voor het stelen van bedrijfsgeheimen van NCsoft. Het bedrijf zou hiervoor in 2010 schadevergoedingen ontvangen, maar dit oordeel werd later door een rechter teruggedraaid.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou