Tussen al het serieuze gamegeweld door valt er ook best nog wat te lachen op de E3. Bezoekers hebben kunnen genieten van een furieuze topman van NC Soft, die reageerde op een boete die zijn bedrijf ontving. De boete, welke $5.000 bedraagt, kreeg NC Soft omdat het geluid dat van de stand van NC Soft afkomt harder is dan de regels voorschrijven.

Topman Fred Schmidt vindt echter dat zijn bedrijf onrecht is aangedaan en ging het podium op om de aanwezige journalisten te vermaken met een paar harde grappen over de ESA en de SEGA stand. Schmidt verwijt drie medewerkers van SEGA dat ze met een decibelmeter bij de stand van NC Soft gestaan hebben.

De boete wilde Schmidt overigens best betalen. Terwijl hij op het podium stond pakte hij z'n creditcard en wuifde hij er schreeuwend mee naar de organisatie onder de kreet "als jullie je geld willen, kom dan met de rekening, dan regelen we het nu even". Het geheel moet een grappige vertoning zijn geweest.

Of NC Soft volgend jaar weer op de E3 aanwezig is, is overigens wel de vraag. Men voelt zich een beetje te kakken zijn gezet en overweegt de show volgend jaar te weren. Ze nodigen iedereen uit om in dezelfde periode naar een eigen feestje toe te komen. We zullen zien.