De basketbalgame moet in het najaar verschijnen, maar was niet op de E3 niet aanwezig. Wilson zegt hierover: "We hebben erg coole en agressieve dingen in de planning voor NBA Live en we hadden het gevoel dat het zijn eigen tijd verdiende".

De laatste NBA-game waar EA Sports aan gewerkt heeft, NBA Elite 11, is vorig jaar geannuleerd omdat het volgens de ontwikkelaar geen goede game werd. In 2010 kondigde EA aan de NBA Live-serie te hernoemen naar NBA Elite. NBA Elite zou de eerste game met deze naam zijn, maar werd geannuleerd.

De ontwikkelaar heeft nu weer gekozen voor de naam Live, omdat dat het beste aan zou sluiten bij de content van de game. "We gaan van een wereld waar media statisch en dood was en op een schijf stond, naar een wereld waar het aanschaffen van een game nog maar het begin is van een ervaring waar je het hele seizoen plezier aan beleeft", stelt Wilson. EA gaat de game ondersteunen met "een dynamische service die je met de sport, andere fans en een ervaring over verschillende platformen verbindt". Daarnaast heeft Wilson bevestigd dat EA van plan is een demo voor de game uit te brengen.