Voor NBA Live 13 stelde EA een compleet nieuw team samen om een "ervaring van hoge kwaliteit te leveren". Wilson zegt dat hij teleurgesteld is dat de hoge verwachtingen voor NBA Live nog niet zijn waargemaakt. De beslissing om de game te annuleren "was niet makkelijk, maar het is de juiste voor onze fans. Ik hoop dat jullie het daarmee eens zijn wanneer jullie de game volgend jaar spelen", aldus Wilson.

Onlangs werd bekend dat de game zijn geplande releasedatum in oktober niet zou halen. Hierdoor kon de game niet meer uitkomen voor de start van het nieuwe NBA-seizoen. "En in plaats van halverwege het seizoen te releasen, gaan we het hele jaar uitzitten en ons richten op het maken van een geweldige game voor volgend jaar", schrijft Wilson. "Deze beslissing zet ons weer op de juiste weg naar succes tot ver in de toekomst in een snel veranderende industrie."

Worsteling

Electronic Arts worstelt al jaren met zijn NBA-licentie. De laatste basketbalsimulator die het bedrijf uitbracht was NBA Live 10. Daarna wilde de uitgever een nieuwe stap zetten met NBA Elite 11, maar die game voldeed niet aan de kwaliteitseisen en zou niet kunnen concurreren met NBA 2K11 van 2K Games en dus werd ook dat spel geannuleerd.