Nazi-tatoeages verwijderd uit gevangenis-game Scum | Gamer.nl

Nazi-tatoeages verwijderd uit gevangenis-game Scum | Gamer.nl

Ontwikkelaar Gamepires en uitgever Devolver Digital hebben Nazi-tatoeages verwijderd uit de game Scum. Dit werd gedaan in de vorm van een patch die een paar dagen na de Early Access-release werd toegepast.

In de Scum Supporter Pack-dlc kregen spelers de optie om zijn/haar personage verschillende tatoeages te geven. Ondanks dat tatoeages in de game werden toegevoegd op basis van de realiteit van getatoeëerde veroordeelden, waren Gamepires en Devolver Digital zich niet bewust van het feit dat meerdere tekens refereerden naar nazisme. Zo is de combinatie van de getallen '14' en '88' samen met een ijzeren kruis een veelgebruikte teken bij Neonazi-groepen.

Scum

Devolver Digital heeft, sinds het verwijderen van de tatoeages, besloten om alle a ets van de game opnieuw te bekijken om er zeker van te zijn dat er geen soortgelijke aspecten meer voorkomen. "Het gebruik van de tatoeages was bedoeld om het realistische element te portretteren van gevangeniscultuur en alle gruwelijke gebeurteni en die zich daarin afspelen. Devolver Digital is momenteel bezig met het heroverwegen van alle a ets en content met Gamepires."

Door reacties van spelers op verschillende forums en discu ies met Devolver Digital concludeerde Gamepires dat het niet nodig is om deze symbolen in de game hebben: "We bieden onze excuses aan voor deze mi tap en we beloven aan onze fans dat we in de toekomst voorzichtiger zijn in onze aanpak."

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou