"We zijn een studio die één game tegelijkertijd ontwikkelt, daarom zou het heel erg uitdagend zijn om het ook voor de NGP te doen", zegt Meyer tegen Eurogamer. De studio heeft erover nagedacht om zelf de ontwikkeling van Uncharted voor Sony's handheld te verzorgen, maar heeft gekeken wat logisch en beter is voor de franchise. Het bedrijf is tot de conclusie gekomen dat het beter is om volledig op de PlayStation 3-game te richten en de ontwikkeling voor de NGP uit handen te geven.

Ontwikkelaar Sony Bend werkt nu aan Uncharted voor NGP, zo werd eind januari bekendgemaakt. "Sony Bend is een geweldige studio, we hebben een geweldige samenwerking met hen, dus het is heel erg spannend om te zien wat ze met de game op een nieuw platform gaan doen met de nieuwe besturingsopties die het apparaat heeft", zegt Meyer.

Killzone

Uncharted is niet de enige game die door een andere studio wordt ontwikkeld dan gebruikelijk. Killzone voor NGP wordt ontwikkeld door Cambridge Studio in plaats van Guerrilla Games. Resistance voor de NGP is niet in handen van Insomniac Games, maar wordt door Nihilistic Software ontwikkeld.