Evan Wells, president van PS3-ontwikkelaar Naughty Dog, heeft te kennen gegeven dat de volledige broncode van Uncharted: Drake's Fortune beschikbaar is voor alle ontwikkelstudio's van Sony. Dit betekent dat deze ontwikkelaars gebruik kunnen maken van alle technische foefjes die in Uncharted werden gebruikt.

Het eind 2007 uitgekomen Uncharted: Drake's Fortune wordt nog steeds beschouwd als één van de meest technisch geavanceerde games voor de PlayStation 3. Door de broncode van deze game volledig op de interne Sony-servers te plaatsen, kunnen ontwikkelaars die deel uitmaken van Sony een blik werpen op enkele prominente technische eigenschappen van Uncharted. Zo wist de game vloeiende animaties, een gedetailleerde omgeving en realistisch ogend water in een actiegame zonder laadtijden te stoppen.

Technische groep

De interne technische groep van Sony is gehuisvest in de studio van Naughty Dog, wat wil zeggen dat de mensen die de PS3-architectuur optimaal trachten uit te buiten, hier werkzaam zijn. Dit team helpt ook third party-developers om hun games voor de PlayStation 3 te optimaliseren.