'Vergamingen' zijn geen nieuw verschijnsel meer. Tientallen boeken, films en tv-series zijn al gebruikt als voedingsbodem voor een gelijknamig computerspel. Dat ook documentaires worden 'vergamed' is nieuw. Vorig jaar nog werd March of the Penguins naar de Nintendo DS gebracht, maar verder kunnen we ons geen voorbeelden hiervan voor de geest halen. En juist de uitgever van March of the Penguins, Zoo Digital Publishing, komt later dit jaar weer met een documentaire-vergaming. De documentaire Sea Monsters: A Prehistoric Adventure van National Geographic, zeg maar Walking With Dinosaurs onder water, is de gelukkige.

Sea Monsters het spel biedt een uitgestrekte onderwaterwereld waarin je vrij kunt rondzwemmen met één van de zes beschikbare zeemonsters. Aan het begin van de game zijn echter nog niet alle monsters beschikbaar, je zult ze eerst moeten vrijspelen. Dit doe je door fossielen te verzamelen van onderdelen van het skelet van andere zeemonsters. Eenmaal je een skelet compleet hebt (je kunt het aanvullen met Wildcards) wordt het monster vrijgeschakeld en kun je nieuwe gebieden met nieuwe uitdagingen verkennen.

Gamers met een Nintendo Wii, Nintendo DS of Playstation 2 mogen hun borst alvast nat maken. Letterlijk! In oktober is het zover.

Welke documentaire zou jij graag vergamed zien? Laat het ons weten in de poll rechts van dit nieuwtje!