Eén van de eerste Nintendo DS games waar we daadwerkelijk wat content van te zijn krijgen is shoot 'em up Nanostray. Zoals in wel meer games van tegenwoordig begin je de game zonder dat je weet wie of waar je bent. Dat is echter niet het belangrijkste. Opvallender is de stelling dat het spel Internet compatible zal zijn wat naar alle waarschijnlijkheid online multiplayer inhoudt.

Er is nog meer nieuws over de Nintendo DS naar buiten gekomen. Zo zal de DS versie van The URBZ: Sims in the City, het tweede scherm gebruiken als een handige map/radar, als tool voor het spelen van minigames (touchscreen) en bij het ontwerpen van eigen schilderijen en behang voor je woning die je bovendien via de WiFi kan uitwisselen met andere gamers.

Verder heeft Microsoft het gerucht ontkent dat Rare met Nintendo DS titels bezig zou zijn momenteel en dat de eigenzinnige developer zich op het moment volledig richt op Windows en Xbox titels. Vanuit Australië komt ten slotte nog het gerucht dat de Nintendo DS daar voor 199 Australische dollars verkocht gaat worden wat omgerekend neer komt op €117,-. Daarnaast zouden games voor de DS omgerekend €6,- goedkoper worden in Australië vergeleken met GBA games.