Namco lijkt zo langzamerhand de tegenhanger van Square-Enix te worden binnen het Japanse RPG wereldje. Na de release van het sterke Xenosaga op de PS2, de aankomende release van de opvolger hiervan, evenals de twee GameCube exclusive RPG's Tales of Symphonia en Baten Kaitos die op het moment de nodige populairiteit genieten in Japan; heeft de Japanse ontwikkelaar en uitgever inmiddels weer vier geheel nieuwe RPG's aangekondigd voor verschillende platformen.

Allereerst is daar de sequel op Tales of Symphonia, luisterend naar de naam Tales of Legendia. Ook deze game zal net als zijn voorganger exclusief op de GameCube verschijnen en dit maal ook GBA connectivity opties kennen. Ook de cell-shaded graphics en het unieke multi-lineair battlesysteem blijven behouden. Voor ons Europeanen is deze aankondiging nog niet zo interessant, omdat van voorganger ToS ook nog steeds niet zeker is of deze ooit in Europa het levenslicht zal zien.

De tweede game betreft Tales of Truthia, wat de opvolger van Tales of Eternia zal worden. Deze game is nooit buiten Japan uitgebracht en veel is er dan ook niet over bekend. Of deze nieuwe Tales of Truthia wel buiten Japan uitgebracht zal gaan worden is daarom ook nog maar de vraag. Daarnaast is er een nieuwe fandisc in ontwikkeling voor de PSOne, luisterend naar de naam Tales of Phantom 2. Ten slotte wordt ook de handheldmarkt niet vergeten en zal ook de GBA in de toekomst zijn eigen "Tales" game krijgen.Screenshots of andere toelichtende informatie over de games is voorlopig nog niet beschikbaar. Verwacht mag echter worden dat al deze games nog wel even op zich zullen laten wachten en zal het zeker nog wel tot halverwege volgend jaar wachten worden op een release, mochten de games überhaupt in Europa uitgebracht gaan worden. Voor RPG fans met alleen een GameCube is het natuurlijk te hopen van wel, omdat van bovenstaande consoles deze machine het toch met bijster weinig RPG's moet doen.