Spellen met een 'urban' setting, zoals die ook in de videoclips van diverse rapartiesten naar voren komt, worden met de dag populairder. Het komende jaar kunnen we al genieten van 25 to Life, 50 Cent: Bulletproof, Fear & Respect en L.A. Rush. Daar blijft het echter niet bij, want ook het Japanse Namco doet een duit in het 'urban'-zakje. In de nieuwste editie van het magazine Famitsu wordt Urban Reign, een vechtgame waarin de gangstercultuur centraal staat, uit de doeken gedaan.Urban Reign wordt ontwikkeld door een aantal mensen van de Tekken en Soul Calibur teams, waaruit alvast af te leiden is dat het op het gebied van vechtmechaniek wel snor zal zitten. Het spel belooft een zestigtal speelbare karakters, waarvan er pas vier bekend gemaakt zijn. Dit zijn kung-fu zwaardvechter Lee Shun Ying, bodyguard Brad Hawk, de leider van de Zapps-gang met de naam Dwayne en ene Glen, de Big Willem van de fictieve stad Green Harbour waar het spel zich afspeelt.

Wat precies de opzet van het spel zal zijn is nog niet bekend, maar de gevechten zullen niet één op één zijn zoals in Tekken of Soul Calibur. Er zijn tegelijkertijd een ruim aantal karakters aanwezig op het slagveld van de gangsteroorlog, waarvan er vier door mensen bestuurd kunnen worden. Tevens zal je computergestuurde karakters met je mee laten vechten en commando's kunnen geven.

Urban Reign zou later dit jaar moeten verschijnen, maar een platform is nog niet bekend. Het spel zou een grote concurrent kunnen worden voor The Warriors, de gangster-vechtgame van Rockstar.