Verrassend nieuws uit Japan, waar Namco op de AOU beurs een arcadeversie van Mario Kart in speelbare vorm heeft gepresenteerd. De AOU is te zien als de E3 voor arcadegames, waar jaarlijks de nieuwste arcadekasten onthuld worden. Mario Kart Arcade GP zoals de game volledig heet, draait op het Triforce Board. Dit is een arcadeplatform wat door Nintendo in samenwerking met SEGA en Namco is ontwikkeld en twee jaar terug ook al gebruikt werd voor de arcadeversie van F-Zero GX, die door AV van SEGA werd ontwikkeld.

De game kent twee spelmodi, te weten: Grand Prix en Fighting. Alleen deze laatste mode was speelbaar waarbij men van te voren drie typische Mario Kart wapens uitkiest om gedurende de race te gebruiken. De game is met vier spelers tegelijk te spelen en via de zogenaamde NamCam2 camera is het mogelijk om je eigen gezicht in de game te verwerken. Vierentwintig banen staan tot je beschikking, welke over zes werelden verdeeld zijn. Naast de gebruikelijke Nintendo karakters, zal je ook nog met Pacman kunnen racen. Een overschrijfbare geheugenkaart wordt ondersteunt, waarop je prestaties worden bijgehouden. Deze informatie wordt onder andere gebruikt om de eigenschappen van de kart op je eigen vaardigheden aan te passen zodat races meer in balans zijn.

Interessant om te zien is dat men weer terug is gegaan naar de reguliere karts, ipv de grote 'zeepkisten' uit Mario Kart: Double Dash!! Of de game ook op de GameCube zal verschijnen is helemaal niet zo onwaarschijnlijk. De Triforce Board is namelijk op de hardware van deze console gebaseerd, waardoor een conversie relatief gemakkelijk te doen is. Het is echter de vraag of Nintendo wel iets ziet in twee Mario Kart titels op één spelcomputer. Er gaan namelijk ook geruchten de ronde dat de game een launchtitel wordt voor de Revolution met een verbeterde grafische engine. In elk geval wordt de game met de herfst van dit jaar in de arcadehallen verwacht.