Weekly Jump magazine, een populair jongerenblad in Japan, is in hun wekelijkse uitgave met opzienbarend nieuws gekomen over een nieuwe Namco titel. De game, Tales Of Symphonia geheten, is de volgende uit de Tales-reeks waar ook Tales Of Phantasia deel van uitmaakt. Alhoewel Tales Of Symphonia er alle schijn van heeft een vervolg te zijn in de Tales serie, is dat het niet. Tales Of Symphonia beloofd juist te breken met de voorgangers van de serie. Daarnast zal deze game in volledig 3D uitgebracht worden.

Tales Of Symphonia speelt zich af in een magische wereld genaamd Silvaland. Er is iets aparts met deze wereld, want Silvaland heeft een vreemde connectie met een andere wereld, die Teseiala heet. Wat is nu het geval, als Silvaland tijden van voorspoed meemaakt, zit Teseiala in een crisis. Omgekeerd is dat ook het geval. Het spel zal beginnen in de tijd dat Silvaland in een dip zit. Zoals wel vaker voorkomt in Japanse RPG's is er maar één iemand die de wereld kan redden. Die persoon heet Colette Brunel. In tegenstelling tot wat je zou verwachten speel jij niet deze figuur. Jij zal Lloyd Arving spelen, een wees die door dwergen is verzorgt. Deze twee personages zullen samen verder trekken, om onderweg nog een derde personage tegen te komen. Nummer drie is Genious Sage, een twaalfjarige magiër.Alvast genoeg informatie om de fans van de Tales serie te plezieren, maar er is nog meer. Namco heeft de man achter het artwork van Tales Of Phantasia, Kosuke Fujishima weten te strikken voor deze game. Deze meneer is ondermeer verantwoordelijk voor de serie stripboeken Oh! My Goddess en You're Under Arrest. Zijn invloed zal goed te zien zijn in de extraordinaire haarstijlen en kostuums die de drie personages zal sieren.

Het paradepaardje van de serie, namelijk het 'Linear Motion Battle' vechtsysteem zal compleet in 3D zijn. Veel is hier helaas nog niet over bekend. Tales Of Symphonia zal dit jaar nog in Japan te verkrijgen zijn. Een Europese of Amerikaanse releasedatum is nog onbekend. Helaas zijn er ook nog geen screenshots beschikbaar. Het hele artikel is op deze pagina te lezen.