Namco kondigt aan de PSP-compilatie Namco Museum Battle Collection ook in de Verenigde Staten op de markt te brengen. De verzameling van klassieke spelletjes van het Japanse Namco kwam eerder al in het thuisland van de ontwikkelaar op de markt. De kans is aanzienlijk dat de verzameling ook rond de Europese lancering van de PSP verkrijgbaar zal zijn.

Namco Museum Battle Collection is niet zomaar een verzameling van oude spellen, men heeft namelijk de moeite genomen om van een aantal spellen een eigentijdse remake te maken. Zo kun je vernieuwde versies van Pac-Man, Dig Dug, Rally X en Galaga verwachten. Andere spellen in de compilatie zijn onder andere Xevious, Bosconian, Mappy, Tower of Druaga, ragon Buster, robda en King & Balloon. Het totaal zou op een twintigtal spellen neer moeten komen, waarvan een aantal de WiFi mogelijkheden zullen ondersteunen.

Aanschouw ook onderstaande screenshots, met links de klassieke versie en rechts de remake. Beide versies zullen in de compilatie aanwezig zijn, voor zowel wat nostalgisch als hedendaags vermaak. In de VS komt de compilatie in het derde kwartaal op de markt. Wij wachten eerst geduldig af op het apparaat zelf, voordat we ons verder druk maken om de releasedata van de spellen.