CD Projekt is in zee gegaan met THQ via het THQ Partners-programma, terwijl de Xbox 360-versie van de game contractueel gezien eerst aan Namco Bandai aangeboden had moeten worden, beweert de uitgever. Dat zou staan in het contract dat Namco Bandai met CD Projekt heeft gesloten voor het uitgeven van de PC-versie in Europa.

Ook opgenomen in de aanklacht is het feit dat CD Projekt de DRM-kopieerbeveiliging van de PC-versie van The Witcher 2 heeft verwijderd. Namco Bandai beweert dat dit is zonder zijn toestemming is gebeurd. De uitgever is per direct gestopt met het betalen van CD Projekt voor de verkoop van The Witcher 2.

Schikking

CD Projekt laat in een reactie weten zich geen zorgen te maken over het conflict. "Ik hoop dat dit hele gedoe ten einde komt via een schikking. Als dat niet zo is, dan weet ik zeker dat we de zaak gaan winnen en moet de verliezer onze juridische kosten betalen", aldus Adam Kicinski, CEO van CD Projekt. Hij laat weten dat de deal met Namco Bandai enkel ging om de PC-versie en dat dit ook nadrukkelijk gespecificeerd is in het contract om eventuele onduidelijkheid hierover te voorkomen.