Naamgever van Mario overleden op 84-jarige leeftijd | Gamer.nl

Naamgever van Mario overleden op 84-jarige leeftijd | Gamer.nl

Mario Segale, de persoon waarop de naam van het personage Mario op is gebaseerd, is overleden. Segale was een succesvol vastgoedontwikkelaar en is op 27 oktober overleden in het bijzijn van zijn familie in Tukwila, Washington.

Segale ontwikkelde in zijn leven meerdere kantoorgebouwen en winkelcentra in Washington State. In het jaar 1998 verkocht hij zijn bedrijf aan een Iers bedrijf voor een prijs van 60 miljoen dollar. In 1981 verhuurde Segale een opslagplaats in Tukwila aan Nintendo of America. In die periode creëerde Shigeru Miyamoto het personage voor de game Donkey Kong. Voorheen gaf Miyamoto de protagonist de naam Jumpman, maar Nintendo wilde concrete namen voor de personages.

Door dit verzoek vernoemde Miyamoto de protagonist naar zijn landheer (Segale) en werd de vriendin van Mario vernoemd naar de vrouw van één van de werknemers van Nintendo of America. Mario groeide later uit tot de mascotte van het Japanse bedrijf en leverde grote succe en op. In 1993 werd Segale de vraag gesteld wat hij ervan vond dat Mario op zijn naam was gebaseerd. Hierop antwoordde Segale dat hij 'nog steeds aan het wachten is op zijn royalty's'.

Mario Segale
Super Mario Ody ey

Segale vermeed de laatste dertig jaar enige bekendheid uit angst dat zijn onderneming eronder ging lijden. In zijn doodsbrief werd bekend dat Segale bekend stond om zijn liefde voor vi en, jagen, zijn vliegtuig en zicht op de Puget Sound. Mario Segale stierf op 84-jarige leeftijd.

Bron: Twitter

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou