Eerder hintte de ontwikkelaar al naar de mogelijkheid tot naamsverandering. Mojang laat nu weten dat de feature voor 4 februari in de planning staat.

Gebruikers die hun naam willen veranderen, hebben wel een Mojang-account nodig. Mensen die in Minecraft inloggen met hun e-mailadres, hebben al zo'n account. Wie in bezit is van een Mojang-account, kan hier zijn gebruikersnaam in Minecraft veranderen. De naamsverandering is gratis, aldus Mojang.

Tussen 2010 en 2012 was het mogelijk om een Minecraft-gebruikersnaam aan te maken zonder het spel te kopen. Deze gebruikersnamen worden op 4 februari verwijderd. Gebruikers die een van deze namen hebben, moeten Minecraft kopen met een cadeaucode of een prepaid-kaart uit een retailwinkel.

Namen die al in gebruik zijn, zijn niet te kiezen. Als iemand zijn naam verandert, komt de oude naam 37 dagen later weer beschikbaar. Spelers kunnen hun naam eens in de 30 dagen aanpassen. De nieuwe namen hebben geen invloed op de game: spelers blijven hun voorwerpen behouden en spelers met een ban blijven geband na een naamsverandering.