Naam van Overwatch-personage McCree wordt gewijzigd

Naam van Overwatch-personage McCree wordt gewijzigd

Het Overwatch-personage McCree krijgt een naamswijziging.

Dat heeft Activision Blizzard gisteren aangekondigd via social media. McCree is vernoemd naar Jesse McCree, de voormalige hoofdontwerper van Diablo 4. De nieuwe naam van het personage is nog niet bekend. "We denken dat het noodzakelijk is om de naam van McCree te veranderen naar iets waar Overwatch voor staat. We realiseren ons dat elke verandering van zo'n geliefd personage in de game tijd kost om correct te realiseren en we zullen updates blijven geven."

Jesse McCree werkt niet meer bij bedrijf nadat hij genoemd werd in de aanklacht van Activision Blizzard door de staat Californië. Die aanklacht draait om de discriminatie, seksuele intimidatie en ongelijkheid die volgens de staat heerst op de werkvloer van het bedrijf. McCree vertrok samen met Diablo 4-regisseur Luis Barriga en World of Warcraft-ontwerper Jonathan LeCraft. McCree werd specifiek in de aanklacht genoemd voor zijn werkgedrag.

Blizzard was van plan om volgende maand nieuwe, verhalende elementen in Overwatch te lanceren waarin McCree een centrale rol zou krijgen. Deze verhalende content is nu naar later in het jaar verplaatst. Wel wordt volgende maand een nieuwe FFA-map aan de game toegevoegd.

Blizzard laat ook weten dat in-game personages voortaan niet meer vernoemd zullen worden naar Blizzard-werknemers. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@coola ben je niet de enige in.

0
test

Bedrijfsnaam ook maar veranderen, of helemaal sluiten is misschien beter.

0

Aanbevolen voor jou