Nieuws
World of Warcraft: The Burning Crusade Classic

Naam van nieuwe World of Warcraft-uitbreiding gelekt

Duikt op in broncode van officiële website

Geschreven door Marvin Toepoel op
De naam van de nieuwe World of Warcraft-uitbreiding die op 19 april onthuld wordt is al gelekt.

De naam lekte uit via de broncode van de officiële World of Warcraft-website. Bij het inspecteren van de website stuitte een gebruiker op een paar verwijzingen naar de uitbreiding, die de naam World of Warcraft: Dragonflight krijgt.

De broncode vermeldt drie opties voor vooruitbestellingen van Dragonflight, namelijk “Base”, “Heroic” en “Epic”. Ook zullen gebruikers upgrades kunnen kopen om van de Base- en Heroic-versies naar een hogere versie te gaan.

Op Reddit is tevens mogelijk concept-art van de nieuwe uitbreiding gedeeld. Daarop is het personage Alexstrasza te zien. Zij is de Aspect van de Red Dragonflight, een van de vijf drakengroepen die nog over zijn in de lore van World of Warcraft.

De officiële aankondiging van de nieuwe World of Warcraft-uitbreiding vindt plaats op 19 april, zo maakte Blizzard begin vorige maand bekend. Het is nog onbekend wanneer de uitbreiding uit moet komen.

Bron: Reddit

Dit artikel delen:

Lees meer

Screenshot Sunday #50 Age of Empires IV-trailer toont Festival of Ages-update
8

Reacties op: Naam van nieuwe World of Warcraft-uitbreiding gelekt

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 004

  • 3 april 2022 17:30
  Ik zou wel graag retail zien terugkeren naar classic qua moeilijkheidsgraden. Voor mij is het spelen van normale en heroic difficulty echt een faceroll en ik denk voor de meeste mensen ook. Daarnaast neem het het element weg van dat je binnen 1 of enkele runs een raid of dungeon al helemaal cleared en daarmee het ontdekkingselement helemaal weg is.

  Classis is te grindy en langzaam voor me en ik wil ook niet alle oude content weer opnieuw doorspelen alleen ik mis de uitdaging die classic gelijk bood en het vele uren omhoog werken naar waar je dit wel krijgt zorgt ervoor dat vele mensen die ik ken de game helemaal niet willen aanraken.

  Ik denk dat vele mensen de moeilijkheidsgraad van classic fantastisch zouden vinden in retail, hoe denken anderen hierover?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • GameGn0me

  • 4 april 2022 08:46
  @004 Ik denk dat het vrijwel onmogelijk is geworden om nog iets unieks te doen in het WoW universum. Met Season of Mastery op classic hebben ze, m.i., een hele leuke moeilijkheidsgraad gemaakt. Echter, zoals je zelf zegt, is Classic een enorm grindfest en daar moet je tijd in willen steken. Ik niet iig.

  Het oude Vanilla vergelijken met de huidige staat van de game is natuurlijk appels met peren vergelijken. Als er iets is dat Classic heeft bewezen, is dat de mechanics van toen met de kennis en tooling van nu een grote grap zijn. Apes had MC doorlopen met minder dan 40 man en nog lang niet iedereen level 60. Classic is enorm tof voor de nostalgie, maar voor de uitdaging moet je het niet doen.

  Ik ben benieuwd wat ze met Season 4 van Shadowlands gaan doen, daar komen een aantal oude dungeons in de M+ poule. Ik denk dat dit ook de enige manier is om de game relevant te houden tijdens de content droogte. Kortere seasons, oude dungeons revampen met M+ en ook oude raids. Patches met nieuwe raids blijven doen en wat sneller een nieuwe xpac. Misschien zelfs bonussen geven als je met je guild iets doet, want het is bijna een single player spel geworden.

  Het releaseschema staat ook bijna in steen inmiddels: xpac - patch 1 met raid. Patch 1.5 met mega dungeon. Patch 2 met raid en mega dungeon gesplitst. Patch 2.5 met nieuwe zone en catch up gear.

  Race to world first is altijd weer leuk. Select aantal guilds kan de moeilijkheidsgraad aan. Daarna wordt de raid helemaal generfd en kunnen ook kleinere guilds Mythic doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • 004

  • 4 april 2022 18:10
  @GameGn0me Retail heeft ook een hoge moeilijkheidsgraad alleen het probleem voor mij is dat je er eerst vele uren aan hersendodende content doorheen moet om er te komen. De leveling experience zou eigenlijk moeten focussen op het uitleggen van het verhaal en je character laten begrijpen qua mechanics waarna je gelijk door naar de uitdagingen kan. Alleen het probleem is dat de diehard streamers dan binnen enkele weken alle content hebben door gespeeld en maandelijke subscriptions dus veel minder lang actief zullen zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Messtranor

  • 4 april 2022 09:50
  @004 Ook ik zou graag zien dat t weer wat pittiger wordt. Probleem is dat er vele malen meer casual spelers zijn dan hardcore spelers. En dus brengt makkelijker content meer geld in t laatje, en Blizzard blijft toch een bedrijf die winst wil maken.
  Ik ben om die reden al 2 expansions geleden gestopt met WoW. Vind er geen uitdaging meer aan. Plus dat de populariteit en lagere instap van de game ook een hoop meer idioten heeft aangetrokken. De community in de game is giftig en niet meer wat het ooit was. Plus dat ik er inmiddels ook geen tijd meer voor heb. Ben inmiddels de 40 voorbij en de verantwoordelijkheden liggen helaas inmiddels anders :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • 004

  • 4 april 2022 18:12
  @Messtranor Ja begrijpelijk. Ik heb zelf ook veel minder tijd alleen een uitdagende dungeon doen op zijn tijd met wat vrienden zou ik graag nog doen. Zelfs nog een initiele grind van 10-20 uur waarna je daarna alleen maar uitdagende content zou krijgen alleen dat zit er helaas niet in.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Sokpop

  • 3 april 2022 17:31
  Draken, altijd leuk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Gilbie

  • 4 april 2022 06:23
  Classic is niet per se moeilijker, de quality of life is gewoon heel laag.
  Met M+ en Heroic raiding is er genoeg uitdaging aan het spel toegevoegd.
  Ik zou graah zien dat ze het design van Legion overboord gooien (Worldquest etc.) en daar wat nieuws voor verzinnen.
  Daarnaast zou het verwijderen van time gates fantastisch zijn. Blizzard wil dat spelers elke dag inloggen, maar veel gamers hebben een dag (zaterdag) waarin ze spelen en daardoor achterop raken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • GameGn0me

  • 4 april 2022 08:26
  @Gilbie Dat is ook mijn grootste probleem met WoW op dit moment. Hoewel ik het bij vlagen speel, nieuwe patches bijvoorbeeld, is het bijna werk als je echt mee wil draaien.

  Recent heb ik Season of Mastery voor Classic gedaan en dat was wel even een verademing. Molten Core was gewoon echt even leuk. Echter heb je daar helemaal alle pots en flasks etc nodig, wat betekent dat je uren moet grinden. Retail is wat dat betreft dan weer een stuk vriendelijker.

  Uiteindelijk stop ik toch altijd weer om die reden, het is teveel werk naast mijn 40 urige werkweek en dat haalt de plezier er uiteindelijk weer af.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.