Het betreft de domeinnamen lastlightgame.com, metro2033lastlight.com en metrolastlight.com. Het is mogelijk dat de opvolger van Metro 2033 die naam krijgt. Eerder heeft THQ echter al eens gezegd dat de opvolger dezelfde naam zou krijgen als het tweede boek van Dmitry Glukhovsky waar de game op wordt gebaseerd, Metro 2034. 

Naast een naamswijzigiging voor het tweede deel zou Last Light ook kunnen wijzen op een tussendeel voor Metro 2033 en Metro 2034. Dit zou bijvoorbeeld een downloadbare game kunnen zijn. Zo heeft THQ onlangs Red Faction: Battlegrounds uitgebracht, een downloadbaar spel dat tussen Red Faction: Guerrilla en Red Faction: Armageddon is verschenen.

Metro 2033

Metro 2033 is een first-person shooter die zich afspeelt in een toekomst waarin de mensheid bijna is uitgeroeid. Dit heeft alles te maken met een groot aantal nucleaire rampen. De speler maakt deel uit van een aantal overlevenden die met zo'n tienduizend man in de metro van Moskou wonen. De metrogangen blijken namelijk als één groot schuilkelder te fungeren. Het vervolg, Metro 2034, werd eerder dit jaar al aangekondigd. Ook werd bekendgemaakt dat er een 3D-versie van ontwikkeld wordt.