Terrorisme: het verkoopt. Sinds Osama in het nieuws verscheen, bekwam hij een van de hardst lopende action figures destijds in de VS. Met de bebaarde terrorist kwam ook Afghanistan in the picture en vonden de Amerikanen het tijd schoon schip te maken onder het Taliban regime. Afghanistan bleek hot, zo vond ook uitgever Shrapnel Games. Het bedrijf wil Amerikanen een andere blik op Afghanistan geven door een nieuw realtime-strategy product op de markt zetten met de originele titel 'War in Afghanistan'.

De RTS zal niet alleen de laatste strubbelingen in het gebied behandelen, maar je op een historische tour nemen door de veldslagrijke geschiedenis van het land. In plaats van één campagne zul je kunnen deelnemen aan de Britse operaties in de 19e eeuw, de Soviet invasie, de opmars van de Taliban tot de zoektocht naar Bin Laden.The ATF core engine will experience many upgrades and modifications to accommodate the unique situations that will be presented in War in Afghanistan. These include:

* Technicals (in layman's terms, jeeps and trucks mounted with heavy weaponry).

* Horse mounted units.

* Inserting paratroopers.

* Instead of designated urban areas, War in Afghanistan will model individual buildings, allowing intense urban combat.

* Highly magnified maps specially designed to look good at any zoom level.

* Various radar types: artillery counter-battery radar, J-STARS, and ground surveillance.War in Afhganistan zal scenario's met veel op feiten gebaseerde content moeten bieden. Met behulp van luchtfoto's kan vooraf een strategie worden gepland. Van iedere historische veldslag zal tevens een beschrijving over de werkelijke strijd aanwezig zijn voor het educatieve element. Wanneer het spel het licht moet gaan zien wordt niet genoemd in het persbericht.