Yves Grolet heeft laten weten dat Elsewhere Entertainment, de Belgische studio met veel ex-medewerker van de ontwikkelaar Appeal tijdelijk gestopt is met het werk aan Symbiosis (eerder bekend als Project Alpha) en dat de release van het spel op zijn vroegst in 2006 zal plaatsvinden. Appeal was de ontwikkelaar van het geprezen Outcast, dat in 1999 verscheen en vooral opviel met de erg originele spelwereld.

Zo lijkt de hoop voor de Outcast fans op een game die de topper uit 1999 eer aan doet aan, voor de tweede keer vervolgen. Zo'n twee jaar geleden meldde het toen nog bestaande Appeal ongeveer hetzelfde als in het onderstaande bericht van Yves Grolet, alleen toen ging het nog om Outcast II. Een paar maanden later ging Appeal echter failliet en zoals bekend heeft Oucast II het dan ook nooit tot in de winkels gered. Dit is het volledige bericht:Hi,

I must tell you that the development of ex-Symbiosis has slowed down because we got work for hire to do other project.

So, we must work on these other projects to have a good financial situation.

Ex-Symbiosis is not stopped at all, it's just slowed down. I think it will be released somewhere in 2006. We all apologize for that.

Cordially,

-- Yves Grolet Laten we hopen dat Symbiosis niet hetzelfde lot beschoren is als Outcast II en dat het spel op een zeker tijdstip toch nog zal verschijnen. Het leven van een onafhankelijke ontwikkelaar lijkt zwaarder dan ooit tevoren. Over meer trieste gevallen lees je in dit artikel.

Met dank aan Yod XerXes voor het melden van dit nieuws.