In de Britse krant Manchasteronline is te lezen dat de N-Gage reclames als schokkend worden gevonden in Engeland. De Engelse variant van de reclame-code commisie, The Advertising Standards Authority, heeft al 12 klachten ontvangen over de reclames.

Niet alle reclames zijn verboden, na een kritisch blik op de reclames door de ASA zijn vier reclames verboden, de overige drie mogen ook in de toekomst nog worden gebruikt. Volgens Nokia zijn de reclames bedoeld om een publiek tussen de 18 en 35 aan te spreken, de reclames zelf speelde zich allemaal af in een ongebruikelijke omgeving, ondersteund met sterkte teksten. One poster featured an alleyway at night and the words: "This is where I took on three guys ... and made them cry like babies."

Another showed a photograph of a changing room with lockers and the text: "This is where I made Kev look small."

A third poster, which also appeared as a newspaper advert, had a photograph of an isolated caravan in front of line of tall pine trees and the words: "This is where I left Kate, Lucy and Michelle begging for more."Gelukkig is negatieve reclame ook reclame voor Nokia, dus een beetje publiciteit kunnen ze altijd wel gebruiken. Lees alles over de reclames in de Manchasteronline