Morgen zal Nokia de opvolger van haar N-Gage gametelefoon onthullen, vandaag zijn er echter al wat concrete feiten omtrent deze machine bekend gemaakt. Het meest opvallend is waarschijnlijk wel dat men de MP3 en radiomogelijkheden van het apparaat overboord gegooid heeft om zich zo meer op het game-aspect te kunnen richten.

Het verwisselen van games zal een stuk eenvoudiger gaan, je hoeft dus niet eerst het apparaat volledig te demonteren. Met een simpel klepje kan je de cartigdes met de spellen naar binnen schuiven. Ook is het aantal kleuren van het schermpje van 4,096 naar 65,000 opgeschroefd. Een andere vernieuwing is een extra select-knop aan de linker kant van het toestel. Verder zullen de knopjes grotendeels gelijk blijven. De N-Gage 2 is immers backwards compatible met de eerste versie.

Ondanks de grotere nadruk op het gamen is de N-Gage ook nog steeds in staat tot bellen. Dit keer mag je de telefoon gewoon plat tegen je hoofd aan houden en sla je dus geen pleefiguur wanneer je de N-Gage als telefoon gebruikt.

Morgen zullen de eerste officiële plaatjes van deze nieuwe N-Gage verschijnen. Het gaat hier dus vooral om een ander jasje voor hetzelfde apparaat, vergelijkbaar met de GBA en de GBA-SP dus. Nu de grootste klachten over het apparaat verholpen zijn, is het nog even afwachten of het niveau van de games voor deze handheld ook zal stijgen.