In Memoriam behoort tot een nieuw genre in de games-industrie. Om het spel positief te beëindigen moet je namelijk gebruik maken van de hele digitale wereld: de kern van het spel is dat je met email, internet en wat filmpjes een serial killer moet onthullen. In de full version zul je meer dan 40 puzzels op moeten lossen, waarin niet jij, maar de serial killer het initiatief heeft.

In In Memoriam zul je onder andere onderzoek moeten doen op internet aangezien het verhaal op feiten is gebaseerd (er zijn ook fake websites voor de game opgezet waar je op kunt zoeken) en staat er meer dan 45 minuten film-footage tot je beschikking.

In totaal zullen er zo'n negen levels beschikbaar zijn. De demo die Ubi Soft heeft gereleased zal je een deel van het eerste level laten spelen met een paar restricties. Zo zal het niet mogelijk zijn te saven en moet je een internet verbinding hebben om te spelen. Dit laatste zal niet zoveel problemen opleveren aangezien je de demo moet downloaden waar je ook een internet verbinding voor nodig hebt.

Met dank aan Yoram en RageAgainstRage voor het melden van dit nieuws.