Mysterieuze Remedy-game P7 verschijnt in 2019 | Gamer.nl

Mysterieuze Remedy-game P7 verschijnt in 2019 | Gamer.nl

Remedy heeft aangegeven dat de third-person actie-game met codenaam P7 in 2019 moet verschijnen.

Dit maakt de ontwikkelaar bekend in hun financiële statement van 2017. Over P7 meldt Remedy: "Wij werken er samen met uitgever 505 Games aan. We zijn nu voorbij aan de preproductie-fase en zijn begonnen aan de productie-fase. De ontwikkeling van de game loopt volgens schema. We verwachten P7 in 2019 uit te brengen." In mei 2017 vertelde Remedy: "De nieuwe game, Project 7 (P7), is een filmische third-person actiegame in een nieuw universum. Met een intrigerend verhaal en game-structuur die een langdurige ervaring biedt, bevat P7 de diepste mechanieken in een Remedy-game tot nu toe." Sindsdien zijn er geen nieuwe details gedeeld door de ontwikkelaar achter onder andere Max Payne en Quantum Break.

Dat Remedy van plan is een nieuwe game te maken is al bekend sinds augustus 2016. Toen vertelde het hoofd van communicatie, Thomas Puha, dat de studio voortaan sneller games wil ontwikkelen, in plaats van vier of vijf jaar bezig te zijn.

Ook laat Remedy weten dat ze van juli tot december 40,6% minder winst hadden gemaakt door de kosten van het opzetten van een productieteam voor de game. "We namen significante stappen in 2017 voor het maken van Cro Fire 2 en we hebben een publicatie-overeenkomst ondertekend voor P7," zo melden ze. Cro Fire 2 is hun eerste fps, terwijl P7 nieuwe technieken voor het vertellen van een verhaal brengt, waarmee ze hopen spelers een langer durende game-ervaring te kunnen bieden. Ook wil Remedy in de toekomst meer investeren in het ontwikkelen van games en willen ze personeel blijven aannemen en opleiden.

Bovendien zijn er plannen voor een andere nieuwe game waar verder nog niets over bekend is. Dit jaar wil Remedy beginnen met het inhuren voor personeel en het maken van investeringen voor deze mysterieuze nieuwe titel.

Over de vorige game van Remedy, Quantum Break, vertelde Harry in zijn review het volgende: "Onder alle grafische pracht en indrukwekkende vormgeving is Quantum Break niets meer dan een aardige cover-shooter met superkrachten."

Meer informatie over P7 kunnen we wellicht verwachten tijdens E3 2018.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou