Nieuws
Remedy P7

Mysterieuze Remedy-game P7 verschijnt in 2019

Verder is nog niet veel bekend

Geschreven door Arran Winmai op
Remedy heeft aangegeven dat de third-person actie-game met codenaam P7 in 2019 moet verschijnen.

Dit maakt de ontwikkelaar bekend in hun financiële statement van 2017. Over P7 meldt Remedy: "Wij werken er samen met uitgever 505 Games aan. We zijn nu voorbij aan de preproductie-fase en zijn begonnen aan de productie-fase. De ontwikkeling van de game loopt volgens schema. We verwachten P7 in 2019 uit te brengen." In mei 2017 vertelde Remedy: "De nieuwe game, Project 7 (P7), is een filmische third-person actiegame in een nieuw universum. Met een intrigerend verhaal en game-structuur die een langdurige ervaring biedt, bevat P7 de diepste mechanieken in een Remedy-game tot nu toe." Sindsdien zijn er geen nieuwe details gedeeld door de ontwikkelaar achter onder andere Max Payne en Quantum Break.

Dat Remedy van plan is een nieuwe game te maken is al bekend sinds augustus 2016. Toen vertelde het hoofd van communicatie, Thomas Puha, dat de studio voortaan sneller games wil ontwikkelen, in plaats van vier of vijf jaar bezig te zijn.

Ook laat Remedy weten dat ze van juli tot december 40,6% minder winst hadden gemaakt door de kosten van het opzetten van een productieteam voor de game. "We namen significante stappen in 2017 voor het maken van CrossFire 2 en we hebben een publicatie-overeenkomst ondertekend voor P7," zo melden ze. CrossFire 2 is hun eerste fps, terwijl P7 nieuwe technieken voor het vertellen van een verhaal brengt, waarmee ze hopen spelers een langer durende game-ervaring te kunnen bieden. Ook wil Remedy in de toekomst meer investeren in het ontwikkelen van games en willen ze personeel blijven aannemen en opleiden.

Bovendien zijn er plannen voor een andere nieuwe game waar verder nog niets over bekend is. Dit jaar wil Remedy beginnen met het inhuren voor personeel en het maken van investeringen voor deze mysterieuze nieuwe titel.

Over de vorige game van Remedy, Quantum Break, vertelde Harry in zijn review het volgende: "Onder alle grafische pracht en indrukwekkende vormgeving is Quantum Break niets meer dan een aardige cover-shooter met superkrachten."

Meer informatie over P7 kunnen we wellicht verwachten tijdens E3 2018.

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste gameplaybeelden van ziekenhuissim Two Point Hospital Kingdom Come: Deliverance
3

Reacties op: Mysterieuze Remedy-game P7 verschijnt in 2019

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Blackdevil NL

  • 19 februari 2018 12:40
  Max payne 3 is ontwikkeld door Rockstar Vancouver !

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MonsterCrab

  • 19 februari 2018 14:00
  @Blackdevil NL Goed gespot, we hebben het artikel aangepast. :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fpsbig

  • 19 februari 2018 15:33
  toevallig gister Quantum break uitgespeeld. super tof verhaal naar mijn mening wat te weinig echte gameplay maar ik vond t een goed spel. ben sowieso wel fan van Remedy zeket max payne 1 en 2. Ook alan wake was gaaf alleen ik ben niet zo van de horror achtige games. Sami Jarvi kan geweldige verhalen vertellen en zijn voor mij een van de belangrijste redenen om de games te spelen. Hun games hebben iets subtiels. max payne 3 was ook fantastisch maar als je het naast 1 en 2 legt mist het een bepaalde touch die ik wel vind in de remedy games.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.