Konami heeft vandaag Metal Gear Touch aangekondigd, een Metal Gear-game voor de iPhone. Dit is dan ook de game waar Konami eerder deze maand naar hintte met een mysterieuze afbeelding. De vele speculaties hadden het over een game voor de Wii, DS of een Metal Gear Solid 4-port voor Xbox 360. Allemaal onjuist, zo blijkt nu.

Metal Gear Touch is een compleet nieuwe titel die zich afspeelt in de wereld van Metal Gear Solid 4 en met bekende personages uit die game. Naast Metal Gear heeft Konami nog drie iPhone-versies van bekende gameseries aangekondigd:

Silent Hill: The Escape is een first person shooter.Frogger wordt door Konami omschreven als "een eenvoudig spel" en zal waarschijnlijk een iets opgepoetste versie van de gelijknamige retrogame zijn.

Dance Dance Revolution is een muziekgame waarin je op de maat van de muziek op de juist iconen moet drukken.Dance Dance Revolution wordt niet uitgebracht in Europa, de rest van de games wel.  Metal Gear Touch wordt verwacht in de lente van 2009 en zal dan acht levels bevatten. Later zullen er meer levels volgen.