Er zijn een paar leuke Far Cry 2 details vrijgegeven door Ubisoft. Far Cry 2, de game waarin je niet meer zal kunnen genieten van witte stranden en een blauwe zee, maar zal moeten overleven midden in de Afrikaanse savanne terwijl er een burgeroorlog woedt.

Ten eerste zal Far Cry 2 zich veel meer gaan richten op het realisme met een grimmig tintje, en zullen de science fiction elementen uit het eerste deel niet meer terug te vinden zijn. Je hoeft dus geen gemuteerde apen en aliens te verwachten in dit deel. Het spel zal ook een apart systeem hebben om je personage naar een hoger level te krijgen. Je zult de game beginnen terwijl je de ziekte malaria hebt. Gaandeweg het spel zul je een medicijn ontdekken dat je 'geneest', waardoor je sterker zult worden en je meer bestand wordt tegen aanvallen en verwondingen. Maar als je het medicijn kwijtraakt, verander je van een gezonde man naar een zieke, grimmige man die afhankelijk wordt barbaars en kwaadaardig gedrag, terwijl hij doordraait en constant aan het overgeven is.

Verder zullen je teammaten naar dekking slepen als je zwaargewond op de grond ligt, en de vijanden zullen hetzelfd bij hun maten doen. Verder is het de bedoeling om je verwondingen zelf te behandelen. Als je dit niet doet zullen de verwondingen alleen maar erger worden en zul je zwakker worden.

Al met al dus grimmige details die eigenlijk al prima passen bij dat wat we al weten van Far Cry 2. De game staat vooralsnog gepland voor maart 2008.