Gamepublishers en developers zijn er dol op; websites waarop hints worden gegeven van uit te komen games. Slim, want voor je het weet heb je een hele hype rondom je game gemaakt voordat deze goed en wil in de winkels ligt. Zo ook bij God of War II.

Op de website islandofrhodes.org was een teller te zien, maar weinig andere informatie. Inmiddels heeft het mysterie een staartje gekregen en wordt steeds meer informatie duidelijk. Een fanatieke fan heeft namelijk de website helemaal afgespeurd en Griekse letters gevonden die een bepaald woord spellen:

Kappa (midden rechts)

Rho (bovenste linker hoek)

Alpha (onder rechts, net onder het middel van de soldaat)

Theta (onder de upsilon)

Omega (rechts boven)

Sigma (rechts onder, bij de voet van de soldaat)

Juist, deze letters vormen het woord KRATOS. Wanneer je deze in de goede volgorde aanklikt krijg je een video te zien waarin op Pegasus gevlogen wordt. Hierna krijg je een nieuwe pagina waarop instructies staan om de HD modus te unlocken voor de game.

Maar er is meer! Na de HD pagina krijg je een nieuwe pagina waar je moet klikken op "You Seek an Audience With the Fates" en het lijkt erop alsof er een titel van een game gespeld wordt vlak boven de countdown...een G en een CH?

Wanneer we even snel de Griekse mythology induiken dan zijn er maar weinig figuren wiens naam begint met CH. De overduidelijke kandidaat zou Charon kunnen zijn, de veerman van de doden die de boot vaart over de rivier van de onderwereld, de Styx.

Chaos zou natuurlijk ook kunnen, een eeuwiglevende god van de chaos. Maar Charybdis komt ook in aanmerking als zeemonster dat geboren is van Poseidon en Gaia. Time will tell...