Genoeg gehad van elfjes, orcs en zwaardvechten? Dan is er binnenkort een MMORPG die je eindelijk je hersens laat gebruiken, namelijk Myst Online: Uru Live.

De laatste keer dat een ontwikkelaar probeerde een massive multiplayer element toe te voegen in de puzzelgame Myst werd het project gestaakt toen het zich nog in het stadium van Beta-testing bevond. Vorig jaar kondigde GameTap, een subscription service voor downloadbare games, aan dat ze het project opnieuw leven in gingen blazen en het zelf zouden gaan uitgeven. Het lijkt er op dat deze poging meer succes heeft gehad, want vanaf vandaag is Myst Online: Uru Live speelbaar op het wereldwijde web!

Hoewel, het lijkt erop dat wij Europeanen er nog even op moeten wachten. Myst Online zal voorlopig alleen beschikbaar zijn voor Amerikaanse en Canadese subscribers van GameTap, maar het bedrijf heeft aangekondigd dat het in de toekomst ook in andere landen beschikbaar als downloadbare game zal zijn. Tevens wordt er gewerkt aan een release voor de Mac in deze lente.