Ubisoft heeft vandaag aangekondigd dat we komende herfst een nieuw deel in de succesvolle Myst serie mogen verwachten. Na het 3D/3rd person/online-maar-toch-niet-helemaal uitstapje van Uru: Ages Beyond Myst keert men nu terug naar de roots van de reeks die al miljoenen malen over de toonbank gegaan is.

Myst IV: Revelation wordt ontwikkeld door Ubisoft Montreal, de divisie van de Franse uitgever die ook al verantwoordelijk was voor succesen als Raven Shield, Prince of Persia en Splinter Cell. Het spel neemt de gamer mee in de gedachten en de belevingswereld van twee gemene broers die verwikkeld zijn in een intens familiedrama. Het spel zal zowel Myst-fans als mensen die de reeks nog niet kennen, dwz. die onlangs pas de pensionsgerechtigde leeftijd bereikt hebben, weten aan te spreken. De muziek belooft alvast goed te worden, met een nieuwe track geschreven door Peter Gabriel en ook nog een aantal melodietjes aan de hand van Jack Wall.

Duurt het wachten tot de herfst je wat te lang, laat je dan even teasen op de teaserwebsite, alwaar je onderstaande twee screenshots, een paar regeltjes tekst en een kort filmpje van het spel aan zult treffen.