Eén van de meest clichégevoelige genres binnen de gameswereld, is de RPG. In negen van de tien gevallen draait het altijd om één of meer uitverkorenen die een middeleeuwse fantasywereld van de ondergang moeten redden met eeuwige eer en roem als beloning. Wordt het daarom niet eens tijd om datzelfde genre eens goed op de hak te nemen?

Zo zal ook ontwikkelaar InXile gedacht hebben toen ze The Bard's Tale aankondigden.Hoewel het spel op het eerste gezicht een stereotype RPG lijkt te zijn zowel in naam als setting, is het eigenlijk één grote parodie op het genre. Dit zal zich vooral uiten in het verhaal wat doorspekt is met droge en zwarte humor en een hoofdpersoon die enkel streeft naar het eigen gewin. Vergeet het eeuwige redden van de wereld maar, dit gaat puur om eigen belang.

Ondanks het satirische karakter van deze game, zal het echter wel een diepgaande RPG ervaring bieden met non-lineaire gameplay en character building. Daarnaast is de introductie van het "Snarkom" conversatiesysteem uniek te noemen, waarbij elk mogelijk antwoord in verschillende tonen uitgesproken kan worden.

Het spel draait op de Champions of Norrath engine, wat sfeervolle 3d plaatjes tevoorschijn weet te toveren. De nieuwe screens zijn niet de meest heldere of scherpe voorbeelden van het uiteindelijke resultaat, maar desondanks geeft het toch enigszins een impressie van de locaties die je zoal gaat bezoeken.

Op 29 oktober zal het spel gaan verschijnen voor PS2 en Xbox. De releases van de PC en GameCube versies moeten nog aangekondigd worden. Voor alle nieuwe screens kijk je hier