Microsofts Jeff Henshaw heeft onlangs tegen CNET verklaard dat via iTunes aangeschafte mp3 bestanden niet zijn af te spelen op de Xbox 360. De digital-rights-management (DRM) software die bijvoorbeeld op een iPod aanwezig is, voorkomt dit. De nummers die via Itunes aangekocht zijn zullen daarom op de Xbox 360 wel te zien zijn, maar niet af te spelen.

Eerder heeft Microsoft zijn best gedaan om de consument te tonen dat vanaf bijna elk extern opslagmedium muziek is af te spelen op de Xbox 360. Hierbij zijn zowel iPods als PSP's aangeduid als zijnde compatible. Het zou gamers in staat stellen de apparaten aan te sluiten op de console en streaming muziek te luisteren. Dit zou ook mogelijk zijn tijdens games. Het blijkt nu dat Microsoft en Apple niet tot een overeenstemming hebben kunnen komen.

De beveiligingstandaard DRM komt overigens steeds vaker negatief in beeld. Zo heeft de schrijver van deze blog pogingen van Sony onthuld om stiekem een root kit te installeren op de PC, die moet voorkomen dat Sony's muziek cd's worden gekopieerd. DRM zorgt ervoor dat muziek maar een bepaald aantal keren kan worden gekopieerd en op bepaalde apparaten kan worden afgespeeld. Volgens velen is DRM een foute manier om content te beschermen tegen illegaal kopiëren. Lees er hier meer over.