Multiversus-bèta bereikt meeste gelijktijdige Steam-spelers ooit voor een vechtgame

Multiversus-bèta bereikt meeste gelijktijdige Steam-spelers ooit voor een vechtgame

De bèta van Multiversus heeft meer gelijktijdige Steam-spelers dan welke vechtgame dan ook aangetrokken.

De open bèta begint vandaag pas officieel, maar de afgelopen week was hij al beschikbaar voor mensen die aan de gesloten alfatest hebben meegedaan, een code via Twitch hebben gewonnen of een Founder's Pack-bundel hebben aangeschaft.

Daardoor is al een record bereikt van 62.433 gelijktijdige spelers, meer dan welke vechtgame dan ook op Steam, zo blijkt uit onderzoek van VGC. Volgens de website was Dragon Ball FighterZ de vorige recordhouder met 44.303 gelijktijdige Steam-spelers. Vandaag komt de open bèta voor iedereen beschikbaar. Niet alleen op Steam, maar ook op PS5, PS4, Xbox Series en Xbox One.

Multiversus is een Smash Bros.-achtige vechtgame met diverse personages uit franchises van Warner Bros. De game richt zich voornamelijk op 2v2-gevechten, maar 1v1 en een free-for-all-modus voor vier spelers is ook beschikbaar.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Leuk spel maar er zit al een pre-release season pass in en alles zit achter een ingame currency wall. Dan heeft WB ook nog eens het lef er een €40,- prijskaartje aan te hangen. Ik vermoed dat de playerbase uitblijft en het spel snel goedkoper wordt.

0
test

@darkshifty Een season pass zijn gewoon cosmetisch, je mist niks als je niet betaald. Daarnaast is het gewoon een free to play game. Wat je op Steam voor 40 euro koopt is wat character unlocks zodat je niet hoeft te spelen om ingame currency te verdienen en wat leuke cosmetics. Je hoeft dus geen enkele euro uit te geven om plezier te hebben aan dit spel.

0

@darkshifty Tsja, free-to-play he. Je dealt -of- met de "ingame currency wall", of je betaalt die €40 om gelijk alle (huidige) characters te unlocken. Persoonlijk maakt deze game me erg blij. Zichtbaar hoge productiewaarde, herkenbaar genoeg als Smash Bros. speler sinds het eerste uur maar met genoeg eigen ideeen om het geheel fris aan te laten voelen. En de combinatie van free-to-play en cross-play tussen consoles en PC zorgt er voor dat niks een grote playerbase in de weg staat. In mijn ervaring zijn de characters ook best snel te unlocken met de currency die je in-game verdient, overigens. Dingen als skins, emotes e.d., zowel via een in-game shop als een battle pass, moeten het spel gaan financieren. Als je niet zo'n last hebt van FOMO kun je prima af zonder al deze cosmetische zooi.

0

Aanbevolen voor jou