Het verhaal van Call of Duty: Black Ops 2 speelt zich af in de nabije toekomst, waarin oorlogen grotendeels met hightech apparatuur wordt uitgevochten. In de multiplayerstand kunnen spelers veel van deze gadgets zelf onder hun controle krijgen. Zo is er de krachtige lopende robottank A.G.R. en de vliegende Dragonfire. Wanneer een spelers met deze op afstand bestuurbare wapens een tegenstander doodt, krijgen ze daarvoor 25 punten in plaats van de 100 die wordt verkregen als iemand met een normaal vuurwapen wordt gedood. Dit wordt waarschijnlijk gedaan om de balans van de game te waarborgen.

Ook toont de trailer andere technische snufjes waar de speler van gebruik kan maken in de multiplayermodus van Black Ops 2. Zo is er een nieuwe turret die vrij geplaatst kan worden door spelers. Deze turret doodt spelers niet, maar lijkt een hittestraal op ze af te sturen die ze onderdrukt. Daarnaast demonstreert de trailer ook een werpmes dat een stroomstoot afgeeft en spelers in de directe omgeving uitschakelt.

E-sports

Aan het einde van de video wordt de video door een zogenaamde shoutcaster van commentaar voorzien. Dit is een bekend fenomeen binnen elektronische sport (e-sport). Treyarch had eerder al aangegeven de e-sport-gemeenschap te willen ondersteunen met Call of Duty: Black Ops 2. In de trailer worden ook billboards in de omgevingen geprojecteerd waarop te zien is met welke wapens en extra’s de speler die gevolgd wordt speelt. Mogelijk is dit een toepassing die gebruikt wordt in een speciale modus voor mensen die met een wedstrijd meekijken.

Black Ops 2 verschijnt op 13 november voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Meer weten over de game? Bezoek de gamepagina over Black Ops 2 op Gamer.nl